ZASEBNOST & PIŠKOTI

NAČELO ZASEBNOSTI
Hvala za obisk na spletnih straneh HINCO-YACHTING. Vaša zasebnost je za nas pomembna. Za boljšo zaščito le-te in za večje zaupanje smo pripravili to izjavo, v kateri želimo pojasniti, kako upravljamo z informacijami o strankah. Varovanje vaše zasebnosti je za nas zelo pomembno. To seveda velja tudi za vaš obisk naše spletne strani. V nadaljevanju vam želimo predstaviti način varovanja podatkov o uporabnikih ter pojasniti, katere podatke sploh pridobimo.

Zavezani smo k varovanju osebnih podatkov o obiskovalcih naše spletne strani. Tretjim osebam so shranjeni podatki na razpolago samo na način, kot je opisano v tej izjavi. Osebnih podatkov kooperacijskim parterjem ali oglaševalskim podjetjem ne posredujemo.

Pridružujemo si pravico, da informacije, navedene v tej izjavi o varovanju podatkov, brez najave prilagodimo spremenjeni zakonodaji ali spremembam pravnega jezika. Veljavna je vsakokrat tukaj objavljena aktualna različica.

Najprej informacija glede varovanja podatkov: Pravna podlaga (Zakon o varstvu osebnih podatkov)

Zakon o varstvu osebnih podatkov se nanaša na osebne podatke in na posredne osebne podatke. To so podatki, ki se nanašajo na fizične ali pravne osebe. Osebni podatki so informacije o dotični osebi, katere identiteta je določena, oziroma se jo lahko določi. Za posredne osebne podatke, ki so vezani na dotično osebo in namenjeni naročniku, izvajalcu ali prejemniku posredovanega, štejejo le tisti, na podlagi katerih naročnik, izvajalec ali prejemnik posredovanega s pomočjo pravno dopustnih sredstev ne more ugotoviti identitete dotične osebe.

Pomembno

Ko uporabite naše spletne strani, soglašate s poizvedovanjem po nekaterih podatkih. Hkrati se mi zavežemo, da bomo poizvedovali zgolj po najbolj potrebnih podatkih, ki jih bomo tudi ustrezno zaščitili. Če boste uporabljali našo spletno stran, bomo poizvedovali zgolj po informacijah, ki so z vami povezane posredno. Med obiskom naše spletne strani vam ni treba sporočiti vašega imena – med uporabo se samodejno sporoči le ime vašega ponudnika internetnih storitev in naslov IP, s katerega dostopate do naše spletne strani, spletni naslov, s katerega ste prišli na našo spletno stran in posamezne spletne strani, ki jih odprete s klikom povezave na našem spletnem mestu. Te informacije uporabimo za statistično obdelavo, da bi lahko stalno izboljševali našo ponudbo. Kot posameznik tako ostanete popolnoma anonimni.

Po nekaterih osebnih podatkih vas bomo povprašali le, če boste uporabili katero od naših prilagojenih storitev za posame.

Poizvedbe in obdelava posrednih osebnih podatkov

Ko uporabnik dostopa do naše spletne strani – pri vsaki podani zahtevi ali poskusu zahteve po datoteki iz našega strežnika – se podatki o tem zapišejo v dnevniško datoteko protokola (log). Ti podatki niso vezani na osebo: iz njih ne moremo ugotoviti, kateri uporabnik je zahteval katere podatke. Po teh informacijah tudi ne poskušamo poizvedovati.

Ob vsaki zahtevi podatkov se shrani naslednji podatkovni zapis:

  • ime zahtevane datoteke
  • datum in čas zahteve
  • količina prenesenih podatkov
  • sporočilo, če je bil prenos uspešen
  • sporočilo, zakaj je pri prenosu prišlo do (morebitne) napake
  • ime vašega ponudnika internetnih storitev (to pomeni, da se v našo dnevniško datoteko (log) zapiše denimo samo, da je uporabnik našo spletno stran obiskal preko ponudnika Siol, Telemach ali podobno, ne piše pa tudi, kateri uporabnik)
  • po potrebi različico vašega operacijskega sistema in spletnega brskalnika, ki ga uporabljate
  • tudi spletno stran, s katere ste prišli na našo spletno stran.

Vsi navedeni podatki služijo zgolj za statistično obdelavo podatkov, ki jo lahko v našem imenu izvaja pooblaščena družba Pleon GmbH. Podatke uporabljamo, da bi vam lahko ponudili še boljšo spletno stran.

Uporaba in posredovanje osebnih podatkov ter namen

Osebne podatke izvemo le, če nam jih posredujete sami v okviru prijave ali, če se preko spletne strani prijavite na razpis za delovno mesto.

V tem primeru nam lahko podatke posredujete tudi preko šifrirane povezave. Tako je komunikacija med vašim računalnikom in spletnim strežnikom zaščitena – s tem se izognemo zlorabam (prisluškovanju) podatkov s strani tretje osebe. Za šifriranje uporabljamo priznan in razširjen sistem SSL (Secure Socket Layer), ki ga uporabljajo denimo tudi banke in spletne trgovine za svoje internetno poslovanje – velja za zanesljivega, če uporabljate aktualno različico.

Vse zbrane osebne podatke bomo shranili, obdelali in uporabili v skladu z veljavnimi zakonskimi določili glede varovanja osebnih podatkov zgolj za potrebe storitve, ki ste jo izbrali sami, saj so potrebni za obdelavo vaše zahteve. Obdelavo zahtevkov in izvajanje storitev prepustimo pooblaščenim izvajalcem. Izvajalci so pogodbeno zavezani k varovanju podatkov. Vaše osebne podatke bomo tretjim osebam posredovali le z vašo izrecno privolitvijo in če se je prejemnik do nas zavezal k upoštevanju veljavnih določil glede varovanja teh podatkov. Sami lahko odločite, ali se strinjate, da vaše podatke posredujemo tretjim osebam. Vaše podatke bomo obdelali in jih uporabili za potrebe svetovanja, oglaševanja ali tržnih raziskav le, če ste v to izrecno privolili. V tretjih državah izven EU se obdelava podatkov ne izvaja.

VAROVANJE VAŠEGA IMENA
HINCO-YACHTING bo uporabljal vaše posredovane podatke izključno v namen, kot je razvidno in opisano v točkah prejšnjega odstavka in jih ne bo prodajal, zamenjeval, posredoval drugim pravnim ali fizičnim osebam ali kakorkoli z njimi razpolagal v nasprotju s točkama prejšnjega odstavka.

Uslužbenci HINCO Lendava d.o.o., ki imajo dostop do osebnih podatkov, so obvezani do varovanja osebnih podatkov.

VAŠA PRIVOLITEV
Z uporabo naših spletnih strani in prijavo med naše naslovnike se šteje, da se strinjate z uporabo informacij na način in v primerih, navedenih v prejšnjih odstavkih. Morebitne spremembe teh pogojev in pravil bomo objavili na tej strani in na ta način zagotovili, da boste ves čas seznanjeni z njimi načinom uporabe vaši posredovanih podatkov.

PIŠKOTI
Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše. 

Zasebnost & Piškotki

Najem plovil po vašem izboru s ali brez skipperja.
Preko 6.000 plovil v 28 državah sveta. ON-LINE iskalnik
Ponudba majhnih plovil z dostavo direktno od proizvajalca. Ugodne cene , vrhunsa kvaliteta in odličen servis.
www.SOL-marine.com
Organizacija poslovnih Team-building jadralnih flotilj.
Registracija plovil www.yachtregistration.net 
 

NASVETI ZA PREVZEM PLOVILA

NASVETI ZA PREVZEM PLOVILA

Ko barko pripravijo, se lotite podrobnega pregleda opreme po popisu, skozi katerega vas bo vodil uslužbenec agencije (recite mu "skipper"). Ker je popis dolg, vi pa bi radi čimprej izpluli iz luke, vam priporočamo, da majhne pomanjkljivosti (premalo število krožnikov, loncev, kozarcev ali rešilnih pasov...), na katere naletite med pregledom, samo zapišete na papir in jih zahtevate po pregledu pred podpisom popisa. S tem boste pridobili veliko časa in tudi pregled bo bolj tekoč in natančen. Vsekakor pa ne spustite kakršnekole pomanjklivosti ali nejasnosti in zahtevajte dodatno pojasnilo ali da se napaka odpravi.

Navigacijska oprema
Na barki morajo biti vse nautične karte in peljarji. Preglejte jih in jih zložite po planu poti, ki jo nameravate prepluti. Vklopite GPS in preverite ali kaže pravo pozicijo. Poglejte, če sta daljnogled in ročna svetilka izpravna.

Dokumenti
Preglejte registracijo in zavarovanje (plovilo mora biti kasko zavarovano).

Varnostna oprema
Na plovilu mora biti toliko rešilnih pasov, kot je članov posadke. Če so na barki otroci, morajo biti tudi pasovi za otroke. Varnostnih privezov pa mora biti vsaj za eno izmeno (to velja predvsem za jadrnice). Plavajoča svetilka mora delati in biti privezana na rešilni obroč, ki mora biti na dostopnem mestu v kokpitu. Vprašajte, kako deluje avtomatski rešilni splav, kdaj mu izteče rok uporabe, kje je nameščen in z njega odstranite vso nepotrebno navlako (vrvi, zaboje piva...). Preverite če so v zabojčku vse signalne rakete in baklje in do kdaj imajo rokuporabe. Preverite ali je prva pomoč popolna in uporabna. Tudi troblja za meglo mora biti brezhibna.

Motor
Vžigati mora lahkotno in delovati brez modrega izpušnega dima ali vonja po sežganem olju. Preglejte motor in zahtevajte, da vam razložijo, kako se odzrači, kako se menja impeler hlajenja, če ima dekompresor in ročni zagon, kako se uporablja, če so akomulatorji prazni. Pozanimajte se, kakšna je poraba goriva, koliko goriva gre v cisterno in kje je rezervno motorno olje, ki mora biti na plovilu.

Orodje in rezevni deli
Na plovilu mora biti vso potrebno orodje in rezervni deli: pribor za ročno popravilo jader, kombinirane klešče, francoski ključ, izvijači, ključi, samolepilni trak, silikonski kit, impeler, filtri olja in goriva, klinasti jermen alternatorja, motorno olje, varovalke, razcepke, škopci in drsniki glavnega jadra. Priporočam, da osnovno orodje prinesete s seboj, kajti večina charter plovil je oskrbljena s cenenimi kompleti orodja, ki pogosto niso uporabni.

Notranja oprema
Preverite stanje in način uporabe vseh instrumentov (UKW, GPS, radar, stereo radio...), kontrolne plošče z varovalkami, svetlobnih teles, če obstaja grelec prostorov in bojlerja. Posebej preverite, če dela električna kalužna črpalka. Preverite, kje se nahajajo akumulatorji, v kakšnem stanju so in kako se koristijo, ločeno ali skupaj. Preverite, če dela polnilec (220V) in kabel za napajanje. Hladilnik vključite praznega in ga postopoma polnite, ko je že ohlajen. Preverite štedilnik, prižgite plin, preverite ali dobro niha in ali ima oprijemke, da posoda na valovih ne zdrsne z njega. Poglejte, če sta na plovilu dve plinski jeklenki, če sta polni in ali je napeljava brezhibna. Med plovbo plinsko jeklenko, ko je ne uporabljate, zaprite. Preverite, če delajo vse luči v plovilu, če so vsa vrata, predali in vsa okna, ki se odpirajo brezhibna ter če so znotraj že kakšne poškodbe, jih vpišite v popis. Na plovilu mora biti toliko sveže posteljnine, kot je posadke. V hladnejših mesecih zahtevajte tudi dodatna pokrivala.

Zunanja oprema
Preglejte stolpiče ograje, boke, krmo in premec plovila in morebitne vidne poškodbe vpišite v popis. Preizkusite krmilo, to mora teči gladko in ne sme imeti prostega hoda. Preizkusite gladkost delovanja zakrilc (pri motornih jahtah). Te se ne smejo se zatikati. Preverite, če je na plovilu dovolj priveznih vrvi (vsaj dve privezni in dve za križni vez - špreng), koliko verige in vrvi imajo glavno in pomožno sidro, električni sidrni vitel in upravljalec, galon za pitno vodo, galon za gorivo, cev za pitno vodo, napajalni kabel za akumulatorje (220V), kavelj (mezomariner ali čaklja), vedro, oprema za čiščenje, sončna streha (tenda), pomožno krmilo in kako se uporabljajo. Preštejte bokobrane (mora jih biti vsaj 6). Preverite, če dela globinomer, brzinomer, merilec hitrosti vetra, ročna kalužna črpalka in kje se nahaja ročica, delovanje autopilota ter pozicijsko motorno in sidrno luč. Preverite, če se pokrovi rezervoarjev goriva in vode dajo odpreti.

Na jadrnicah
Preverite vse dvižnice, škote, kratice in pritege. Te ne smejo biti poškodovane ali nagrižene. Razpnite jadra in preglejte morebitne poškodbe, istočasno pa preizkusite dvižnice. Le te morajo drseti z lahkoto. Če je glavno jadro klasično morajo biti kratice že napeljane. Poglejte tudi, če so celi vsi drsniki, s katerimi je jadro pripeto na jambor, ki so ponavadi plastični (priporočljivo je zahtevati nekaj rezervnih drsnikov). Če je glavno jadro roll, je treba preizkusiti drsnik na deblu. Jadro se mora navijati z lahkoto in se ne sme zatikati. Enako velja tudi za genovo (na charter jadrnicah so večinoma vse roll). Poglejte, kje je viharni flok in preglejte špinaker (najbolje ga je odnesti na kopno in ga dobro pregledati). Zraven špinakerja morata biti tudi dve dovolj dolgi škoti in dva dodatna škripca. Preizkusite tangun in preverite ali je že poškodovan. Zavrtite z roko vsaki navijalnik (vinč), mora se lahkotno vrteti in dajati jasen glas. Preverite, kje so ročice za navijalnik (manice) - zaželjeno je, da so tri. Preglejte škripce okoli jambora, na drsalcih genove in glavnega jadra in preverite štoperje. Jambor mora biti raven, križi morajo stati čvrsto in simetrično ravno ali malo obrnjeni navzgor. Pripone morajo biti napete. Na jadrnici mora biti tudi sedež za dvigovanje na jambor. Dvignite podnice v salonu in preverite vijake in rebra na katere je pritrjena kobilica.Ti morajo izgledati brezhibno. Voda pri kobilici je ponavadi posledica čiščenja plovila. Če je, jo vseeno izčrpajte in čez čas preverite, ali še priteka. Pozanimajte se o višini jamborja in vgrezu jadrnice, da ne bi pozneje kje nezaželjeno parkirali na plitvini ali pustili jambor na kakšnem mostu ali električni napeljavi.

Preden odrinete pospravite vso kramo, ki je morebiti razmetana po barki, ne pozabite zapreti oken in bokaporta.

Ko ste vse postorili kot je treba, si v miru natočite kozarec vina in izplujte.

HINCO YACHTING Vam želi mirno morje ter obilo navtičnih užitkov!

O NAS

Kranjčeva 47, 9220 Lendava
Tel: + 386 8 381 48 64
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.hinco.si
www.yachtregistration.net
www.vrtnehise.si 
www.sol-marine.com
www.minicatamaran.si
 

 

V HINCO-YACHTINGU je zadovoljna stranka prioriteten cilj.
Želimo si, da doživite naš osebni pristop, učinkovitost, preprostost obenem pa si prizadevamo zagotoviti, da bodo naše storitve presegle vaša pričakovanja.
Mitja Hajdinjak
Direktor